Hľadáte moderné interiérové dvere? Sklenené dvere PORTA GLASS oživia byt i kanceláriu

V posledných rokoch sme svedkami renesancie priemyselného štýlu v interiérovom dizajne, ktorý stavia do centra pozornosti surové materiály ako sú kov a sklo. Tento trend prináša so sebou eleganciu a minimalizmus, ktoré dodávajú priestorom jedinečné, no neokázalé kúzlo.

Medzi výrazné dizajnové prvky, ktoré sú charakteristické pre tento štýl, patria aj sklenené interiérové dvere. V minulosti boli využívané najmä v polyfunkčných objektoch a biznis centrách, dnes sú čoraz obľúbenejšie aj v kancelárskych a moderných bytových priestoroch.

Sklo má svoje večné čaro

Sklo je nadčasový materiál, ktorý vnáša do interiéru vzdušnosť, svetlo a eleganciu. V kombinácii s nesmrteľnou oceľou vytvára harmonické spojenie, odkazujúce na slávnu industriálnu éru. Sklenené dvere sa však spájajú aj s modernou a extravagantným štýlom Art Deco. Aktuálne sú čoraz populárnejšie, a to najmä vďaka ultra-modernému vzhľadu a schopnosti prepustiť do miestnosti slnečné lúče.

Ak sa vám páči vintage a priemyselný vzhľad,  presklené dvere v oceľovom ráme vás určite oslovia na prvý pohľad. Vďaka recyklovateľnosti použitého materiálu sú navyše výbornou voľbou aj z hľadiska ekológie.

Majú sklenené dvere nejaké výhody?

Premýšľate, či sú dvere zo skla vhodné aj do vášho bytu, domu či komerčných priestorov? Možno vám pri uvažovaní nad týmto materiálom napadajú otázky spojené s bezpečnosťou a odolnosťou skla.V skutočnosti majú sklenené interiérové dvere hneď niekoľko výhod:

1. Presvetlia interiér

Najväčšou výhodou dverí zo skla je, že prepúšťajú do interiéru prirodzené denné svetlo. Či už ide o kanceláriu, kozmetický salón, podkrovné priestory alebo spálňu, s použitím sklenených dverí si budete užívať krásne presvetlený a vzdušne pôsobiaci interiér. Použitie skla zároveň miestnosť opticky zväčší.

 2. Sú odolné voči nárazom aj vlhkosti

Nechajte svoje starosti za dverami. A to doslova. Sklenené dvere bývajú vyrobené z bezpečného, vysoko tvrdeného skla, ktoré je odolné  voči každodennému opotrebeniu, nárazom aj vlhkosti. Tieto vlastnosti oceníte v každom type interiéru.

 3. Sú z nadčasového materiálu

Pri kúpe sklenených dverí máte istotu, že investujte do kvality, ktorá vydrží. Kvalitné sklenené dvere prežijú všetky trendy aj roky používania. Zároveň váš domov zostane nadčasovo elegantný bez ohľadu na to, aké dizajnové prekvapenia prinesie budúcnosť. Rovnakú výhodu si budete užívať aj pri kombinácii skla s oceľou. Oceľ sa považuje za prémiový materiál s dlhou životnosťou, ktorý je navyše 100 % recyklovateľný.

 4. Sú moderné a elegantné

Výrazné línie, prísna symetria, jednoduchosť, minimalizmus… Sklenené dvere vnesú do vášho príbytku takmer umelecký nádych a podčiarknu váš osobitý štýl. Ak preferujete sofistikovaný vzhľad a zároveň máte radi originalitu, sú sklenené dvere tým pravým interiérovým prvkom pre vás.

5. Jednoduchá údržba a starostlivosť

Užívajte si nemennú krásu skla bez starostí. Sklenené dvere sú navrhnuté pre ľahkú údržbu, takže starostlivosť o ne je časovo nenáročná. Stačí ich umyť vlhkou handričkou, vyleštiť a sklo zostane krásne žiarivé a lesklé ešte mnoho rokov až generácií.

Kolekcia PORTA GLASS: Súlad dizajnu a funkčnosti

Hľadáte funkčné a dizajnové riešenie dverí pre podkrovné interiéry, kancelárie či komerčné priestory? Páči sa vám sklo a viete si ho predstaviť aj vo svojom príbytku? Inšpirujte sa kolekciou dverí PORTA GLASS, ktorá pochádza od dodávateľa PORTA DOORS – najväčšieho špičkového producenta dverí v strednej a východnej Európe.

Spoločnosť PORTA DOORS je overený výrobca a dodávateľ, ktorý už 30 rokov využíva najnovšie technológie a trendy. Ich strojový park pochádza od nemeckých a talianskych výrobcov a na výrobu používajú produkty a príslušenstvo najvyššej akosti.

Sklenené dvere, ktoré sa skvele hodia do viacerých typov interiéru

Sklenené dvere Porta Glass budú vynikajúcim riešením v loftových, moderných, ale aj glamour či vintage interiéroch. Výborne sa hodia do kozmetických salónov, ale aj do bytových priestorov. Ak sa rozhodnete pre umiestnenie do podkrovia, dosiahnete veľmi praktické a esteticky príjemné oddelenie miestností.

Dvere Porta Glass si obľúbi každý, kto potrebuje rozdeliť priestor, no nechce sa vzdať prístupu svetla v byte, reštaurácii alebo kancelárii. Dobre fungujú aj v priestoroch bez denného svetla alebo s obmedzeným denným svetlom.

Typy skla

Z niekoľkých dostupných modelov si môžete vybrať:

  • číre sklo
  • sklo s maľovanými šambránami
  • matné sklo
  • alebo dymové sklo

Použité sklo je samozrejme tvrdené, čiže odolné voči rozbitiu. O bezpečnosť pri náraze sa teda nemusíte báť. Ak by sa sklo náhodou aj rozbilo, roztriešti sa na mnoho malých kúskov s oblými hranami, ktoré vás nezrania.

Farby kovania

Na výber sú dve farby kovania – nadčasová a elegantná čierna alebo moderná strieborná. Dvere z tejto kolekcie je možné objednať v uzamykateľnej verzii. Zámky a kľučky s pántmi sú farebne zladené k oceľovej konštrukcii rámu – teda  v čiernej a striebornej farbe.

Zárubňa je súčasťou súpravyDvere PORTA GLASS si môžete kúpiť ako kompletnú súpravu – oceľový rám, sklenená tabuľa a kovanie, resp. pánty sa predávajú spolu. Kompletné balenie uľahčí inštaláciu aj údržbu.

Rozmery dverí

Veľkosť dverí PORTA GLASS je „90,” čo zodpovedá šírke krídla 944 mm a šírke otvoru v stene 974 mm.

Zhrnutie

Ak hľadáte kvalitné a moderné dvere zo skla v nižšej cenovej kategórii, spoľahnite sa na kolekciu dverí PORTA GLASS. Dvere sú ideálnym riešením pre majiteľov komerčných priestorov i bytových priestorov, ktorí si potrpia na nadčasový dizajn a hľadajú výhodný pomer kvality a ceny.

FAQ

Sú sklenené dvere PORTA GLASS odolné voči nárazu?

Áno, dvere sú bezpečné a odolné. Sklenená tabuľa dverí PORTA GLASS je vyrobená z bezpečnostného tvrdeného skla, ktoré je odolné voči rozbitiu. Hrúbka sklenenej tabule je 8 mm.

Čo je v cene súpravy dverí PORTA GLASS?

Súčasťou súpravy sú sklenená tabuľa, zárubňa a kovania (pánty) na sklenené dvere.

Je v cene dverí aj montáž?

V cene je nielen montáž, ale i zameranie a grafický návrh. Zdarma ponúkame tiež poradenstvo ohľadom dizajnu, aby bol zladený celý interiér.

Je možné pozrieť si dvere aj fyzicky na vašej pobočke?

Áno, je to možné, aktuálne môžete vidieť dvere z kolekcie PORTA GLASS na 7 z našich 10 pobočiek. Dostupnosť odporúčame overiť si vopred telefonicky alebo e-mailom na vybranej pobočke.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *